eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Tűzijáték: 54 rendőr 23 vízijárművön

A hétfői tűzijáték alatt egy hajóról irányítja a biztonsági akciót a rendőrség. A Fidesz szerint sokan az APEH-vizsgálattól félve nem igényelték vissza a regisztrációs adót. Megadták magukat a török hatóságoknak az Atlas Jet társaság repülőgépét eltérítő terroristák. A nap legfontosabb hírei 2007. augusztus 18-án, szombaton.

Tűzijáték: 23 vízijárművel 54 rendőr áll készenlétben

A hétfői tűzijáték alatt a Duna közepéről, egy hajóról irányítja a biztonsági akciót a rendőrség. A rendezvények biztosításának parancsnoka a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a hajón fogadni tudják a jelentősebb helyszíneken lévő térfigyelő kamerák képeit, illetve a vízijárműről élőképet tudnak küldeni. Nagy-Juhák István hangsúlyozta: a rakpartokon lezárták azokat a részeket, ahonnan nem vagy csak nehezen lehetne kimenekíteni az embereket.

A dunai vízirendészet parancsnoka az InfoRádióban arról számolt be, hogy 23 vízijárművel 54 rendőr áll majd készenlétben a Dunán. Vízváry György közölte: a személyszállító hajóknak augusztus 20-án este fél 9-ig be kell érniük a Petőfi-híd és a Margit híd közötti folyószakaszra, hogy a tűzijáték kezdetéig ki tudjanak kötni.

A pártok részt vennének az egyeztetésen


Mind az öt parlamenti párt kész arra, hogy részt vegyen a köztársasági elnök által, a költségvetési szabályok szigorításáról kezdeményezett egyeztetetésen.

Sólyom László államfő a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban úgy vélte: most kellene konszerzusra jutni a szigorúbb költségvetési szabályokról, ezért még ebben a hónapban tárgyalásra hívja az öt parlamenti párt képviselőjét.

APEH-vizsgálat a visszaigénylőknek?

A Fidesz szerint sokan az APEH-vizsgálattól félve nem igényelték vissza a jogtalanul beszedett regisztrációs adót. Font Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az Inforádióban azt mondta: többen azzal a panasszal keresték fel, hogy miután benyújtották a visszaigénylési lapot, adóellenőrzést rendeltek el náluk.

Bakonyi Ágnes, az adóhatóság Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szóvivője cáfolta, hogy összefüggés lenne az adó-visszaigénylés és a vagyonosodási vizsgálatok között.

Szerdán tárgyalnak újra Ferihegyen

Legközelebb szerdán ülnek tárgyalóasztalhoz Ferihegyen a Budapest Airport képviselői és a szakszervezetek - közölte a sztrájkbizottság elnöke. Pető Alfréd hozzátette: átvették a munkáltatótól a bérekre vonatkozó adatokat és ők is elküldték követeléseiket a cég képviselőinek.

a korábbi egyeztetések eredménytelensége miatt augusztus 5-én 7 és fél órás sztrájkot tartott a szakszervezet.Megnyitották a tapolcai kutat

Helyreállt a vízszolgáltatás Miskolcon, miután a tisztiorvosi szolgálat engedélyezte a tapolcai kút megnyitását. Vojtilla László, a Miskolci Vízművek Kft. ügyvezetője elmondta: a csapokból folyó víz az első időszakban opálos lehet, és a klórszintet is megemelték, de ez nem befolyásolja a víz minőségét.

A miskolc-tapolcai kutat azután zárták le, hogy az esőzés miatt a víz zavaros lett - ezt a tavaly kiépített monitoringrendszer észlelte. Az elmúlt év júniusában több mint 3 ezer ember betegedett meg a borsodi megyeszékhelyen, mert szennyeződés került a vezetékes vízbe.

Kubai nenekültek jönnek Magyarországra

Huszonkilenc kubai menekült kap menedékjogot Magyarországon - közölte a Külügyminisztérium államtitkára. Horváthné Fekszi Márta azt nem tudta megmondani: mikor érkeznek meg az eddig a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton őrzött kubaiak.

A politikus hangsúlyozta: a beilleszkedés valamennyi költségét az Egyesült Államok fizeti egy éven keresztül. Hozzátette: a kubai menekültek befogadása az öt parlamenti párti tudtával és beleegyezésével történik.

Megadták magukat a gépeltérítők

Megadták magukat a török hatóságoknak az Atlas Jet társaság repülőgépét eltérítő terroristák, miután utolsó túszaikat is elengedték. A belügyminiszter közlése szerint az egyik férfi török állampolgár, a másiknak szíriai útlevele van, de a feltételezések szerint palesztin származású.

A gép az észak-ciprusi török köztársaságban szállt fel és Isztambulba tartott, a terroristák azonban azt követelték, hogy vigyék őket Iránba vagy Szíriába. A repülő végül a törökországi Antalyában szállt le arra hivatkozva, hogy üzemanyagot kell felvennie. A repülőn összesen 136 utas és 6 főnyi személyzet utazott.

Tragikus szállodatűz Dél-Angliában

Nagy-Britanniában egy ember meghalt, hatan eltűntek egy szállodatűzben. A lángok a dél-angliai Newquay-ben lévő egyik hotelben pusztítottak. A Cornwall grófság-beli tűzoltó-parancsnokság vezetője elmondta: a tűz miatt összeomlott a szálloda nagy része. Az épületből 86 vendéget mentettek ki, három embert könnyebb sérülésekkel kórházban ápolnak.

Azt egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy a hat eltűnt a hotelben volt-e a tűz kitörésekor, vagy az épületen kívül töltötték az éjszakát.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×