eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Elfogyott a propagandacélokra szánt kormánypénz

Szinte az utolsó fillérig felélték a kormány által megbízott reklámcégek azt a 420 millió forintos keretösszeget, amelyet propagandacélokra különítettek el.

A Népszabadság szerint leghamarabb csak egy év múlva utazhatunk az Egyesült Államokba vízum nélkül. Az új vízummentességi törvény nem azonos azzal, amelyet az amerikai kormány elfogadásra javasolt. Bush elnök egyik legfontosabb céljának tartja a program kiterjesztését az Egyesült Államok barátaira. A vízumügyről Nathan Sales, az USA belbiztonsági minisztériuma politikai kérdésekért felelős államtitkárának helyettese nyilatkozott a lapnak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy szinte az utolsó fillérig felélték a kormány által megbízott reklámcégek azt a 420 millió forintos keretösszeget, amelyet propagandacélokra különítettek el. Ezzel együtt Gyurcsány Ferencék az idén mintegy kétmilliárd forintot fordítanak kommunikációra. Az idei költségvetésben a kormány összesen 1,77 milliárd forintot különített el kommunikációs és propagandacélokra, és ebből egymilliárd forint jut a "reformok" magyarázására. A reklámhadjárat része volt az a csaknem százoldalas kiadvány is, amelyben a kormány saját egyéves ténykedését és az elért "eredményeket" taglalta.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy az internet adatforgalmának az elektromos hálózatra terelésével régóta kísérleteznek már - most egy texasi cég megötszörözné a technológia felhasználói táborát azzal, hogy 1,8 millió otthonba vinné be a szélessávot a konnektoron át. A technológiával (ami elvileg akár 1 gigabit/sec sávszélességet is elbírna) már évek óta kísérleteznek, főként Ausztráliában és a Távol-Keleten, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A fő probléma az, hogy az elektromos hálózatokat általában úgy alakították ki, hogy az erőművektől a fogyasztás helyszínéig magas feszültségű hálózaton jut el az áram, majd ott transzformátorállomás hozza létre ebből az általunk felhasznált 230 (Amerikában 110) voltot.

A Világgazdaság arról ír, hogy a koalíciós pártok megállapodtak a biztosítási régiókról. Eszerint 7, nagyjából azonos lakosszámú régiót alakítanak ki. Döntés született arról is, hogy a járulék mértékét továbbra is az Országgyűlés határozná meg törvényben. Abban azonban nincs egyetértés, hogyan végeznék a tagtoborzást. Kedden a koalíciós vezetők a szakbizottság javaslatainak megtárgyalása után döntenek a vitás kérdésekben.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indít a nemzetközi hitelminősítők ellen. A döntést azzal indokolják, hogy azok nem reagáltak elég gyorsan az Egyesült Államok másodlagos piacán kialakult válságra; és nem figyelmeztették a befektetőket a növekvő kockázatára. A bankok már tavaly felfigyeltek a veszélyre; de a Standard & Poor's és a Moody's csak idén tavasszal kezdte tömegesen leminősíteni a jelzálogleveleket. A vizsgálat várhatóan szeptemberben kezdődik.

A pénzcentrum.hu utánajárt annak, milyen feltételekkel dolgozhatnak a magyar diákok nyáron. Nyári munkát csak a 16. életévét betöltött diák vállalhat, és heti 40 óránál nem dolgozhat többet. Felhívják ugyanakkor a figyelmet: aláírt szerződés nélkül nem várható el a munkaadótól, hogy betartsa a feltételeket. A diákok körében a legnépszerűbb az iskolaszövetkezeteken keresztül történő munkakeresés. Ehhez be kell tölteni a 17. életévet, és taggá kell válni, aminek nagyjából 500-1500 forintos költsége van. A magyar diákok - a szaktudást nem igénylő borítékolás vagy szórólap-osztás mellett - leginkább fordítási, tolmácsolási vagy műszaki munkákat keresnek. Az internetes portál szerint a diákhitel bevezetésével visszaesett a diákok munkakeresési kedve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×