eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Díszszemle az Andrássy úton augusztus 20-án?

Új elemekkel gazdagodik az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték; az idén öt helyszínről lövik majd fel az összesen mintegy 45 ezer rakétát. Közben a honvédelmi miniszter bejelentette: nem kizárt, hogy a jövőben katonai díszszemlét tartanak majd az Andrássy úton augusztus 20-án.

A kormányszóvivői iroda közlése szerint az idei helyszínek a Lánchíd, a Citadella, az Erzsébet híd, valamint egy-egy uszály a Margit híd és a Lánchíd, illetve a Szabadság híd és a Petőfi híd között.

A kilátogatók a korábbi 1500 méteressel szemben ezúttal mintegy 3700 méternyi partszakaszon nézhetik a látványos tűzijátékot. A szervezők szerint ez erősíti a biztonságot, hiszen csökken a zsúfoltság.

Díszszemle az Andrássy úton?


Közben a honvédelmi miniszter azt mondta: elképzelhető, hogy a jövőben az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen katonai díszszemlét tart a Magyar Honvédség a budapesti az Andrássy úton.

Szekeres Imre úgy fogalmazott: ha magyar honvédség társadalmi tekintélye lehetővé teszi, akkor előbb-utóbb díszszemlét tartanak a belvárosból a Hősök terére vezető sugárúton.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: erről még nem döntöttek, de már felkérte a hagyományápolással foglalkozó katonákat, hogy gondolkozzanak a javaslaton.

Szekeres Imre hozzátette: kezdeményezésében befolyásolták az idei július 14-ei párizsi élményei is, amikor a magyar katonák együtt vonulhattak a Champs-Élysées-n az összes európai uniós tagország fegyvereseivel a francia katonai díszszemlén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×