eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Szcientológus e-mail-kampány egy újságíró ellen

E-mail-kampányba kezdtek szcientológusok a Heti Válasz újságírója ellen, aki a hetilap múlt heti számában publikálta a száz legbefolyásosabb magyarországi szcientológus listáját. Lapszemle.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy szervezett akcióra emlékeztető módon lejárató elektronikuslevél-kampányba kezdtek egy újságíró ellen magukat szcientológusnak valló emberek. A Heti Válasz munkatársa a minap megszellőztette a 100 legbefolyásosabb szcientológus listáját. A fenyegető hangú tiltakozásokban felbukkan az az érv, hogy ezzel vallási érzékenységet sértett a hetilapos újságíró, holott a listán található siker- és üzletemberek a nyilvánosságnak már megvallották szcientológiai érintettségüket.

A Népszabadság cikke szerint magyar politikus kifejezetten "zöld" imázzsal még nem szerzett magának magas ismeretséget. A többi mellett ez derül ki a Tárki és az Image Factory júliusban végzett közvélemény-kutatásából. A felmérés a Társadalmi Klímariport nevet viselő kutatássorozat első eleme volt. Kiderült belőle: elhanyagolható azok aránya, akik nem látják veszélyesnek az éghajlatváltozást, a pártok és a politikusok mégis ritkán tűzik zászlajukra a globális felelősség ügyét. A kis pártok azonban programjaikban kétszer akkora hangsúlyt fektetnek a környezet megóvására, mint az MSZP vagy a Fidesz.

A Világgazdaság arról ír, hogy a korrupció és a közbeszerzések kapcsolatáról nincsenek kézzelfogható bizonyítékok, jogerősen befejezett ügyek, illetve átfogó elemzések; így még csak megbecsülni sem lehet, milyen mértékű a jelenség. A felmérés a Közbeszerzések Tanácsa célirányos kutatásra készül. A kezdeményezés úttörő jellegű, hiszen egyetlen uniós tagországban sem folytatott le közbeszerzési szervezet ilyen tematikus felmérést.

A Napi Gazdaság cikke szerint néhány 10, vagy 100 millió forint megtérülhet az Orbán-kormány alatt beszerzett stadionbeléptető-rendszer vételárából, ugyanis a jelenleg végelszámolás alatt álló Sportfolió Kht. az öt éve raktárban porosodó rendszerből a még korszerűnek számító jegynyomtatókat és a beléptető kapukat eladná. Orbán Sándor igazgató elmondta a lapnak, hogy a több száz jegynyomtató és kapu iránt akad érdeklődő, akár a teljes készlet piacképes lehet. Az Orbán-kormány 2001-ben indította el a labdarúgás fejlesztését célzó programját. Ennek keretében a Sportfolió Kht. az első két évben 11,5 milliárd forint forráshoz jutott, ebből 5 milliárd ment el az elhíresült stadionbeléptető rendszer megvásárlására.

A Portfolio.hu annak próbál utánajárni, miért ilyen gyenge a magyar gazdaság teljesítménye. A második negyedévben igen gyenge volt a gazdaság növekedése, mindössze 1,4 százalékos ütemben bővült, ami 11 éves mélypontot jelent. Ez jócskán az elemzői várakozások alatt marad, az optimistább előrejelzéseknek pedig éppen csak a fele.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×