eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egyetértés: biztonságosak lesznek az ünnepi rendezvények

A kormány megfelelően felkészült az augusztus 20-ai, fővárosi rendezvények biztosítására - állították egybehangzóan azok a polgármesterek, akik részt vettek Gál J. Zoltán tájékoztatóján. A rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs irányítója hangsúlyozta: az idén az előírtnál jóval nagyobb létszámban lesz jelen a tűzijátékon a mentőszolgálat, a tűzoltóság, a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Az érintett fővárosi kerületek polgármesterei szerint kielégítőek a kormány intézkedései az augusztus 20-i ünnepségek biztosításával kapcsolatban - hangzott el a közös tájékoztatón, amelyet az Operatív Törzs vezetőjétől, Gál J. Zoltántól kapott tájékoztatás után tartottak.

Az egyeztetésen részt vett Rogán Antal, az V. kerület, Molnár Gyula, a XI. kerület, Verók István, a VI. kerület polgármestere, valamint Szűcs István, Zugló alpolgármestere, Deák Ferenc I. kerületi jegyző, és Lázár János rendészeti bizottsági elnök delegáltjaként Csampa Zsolt, a testület fideszes tagja.

Rogán Antal közölte: a kormány sokkal felkészültebb, mint tavaly, és minden feltétel adott az augusztus 20-i ünnepségsorozat biztonságos lebonyolításához.

Az idei tűzijátékot nagyobb területről lehet majd megnézni, ugyanis a rakpart 3700 méteres szakaszáról figyelhetik a programot. Gál J. Zoltán hangsúlyozta: így nem fordulhat elő, hogy olyan kis területen koncentrálódik a tömeg, mint tavaly.

A biztonságot több mint ezer rendőr, tűzoltó, biztonsági őr, mentőorvos és ápolószemélyzet felügyeli.

Az idén minden fővárosi helyszínre külön biztonsági terv készül, az ötből szerdán csak egyet fogadott el az Operatív Törzs - közölte a testület vezetője. Gál J. Zoltán hozzátette: a katasztrófavédelem és a biztonságiak dolgoznak a másik négy terv módosításain, amelyeket várhatóan pénteken fogadnak el.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×