eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Adathalász-támadás az MKB ellen

Internetes támadás érte az Magyar Kereskedelmi Bankot. Ismeretlen csalók elektronikus levelet küldtek a pénzintézet nevében, amiben egy hamis, a bank honlapjára hasonlító oldalon az ügyfelek azonosítóit próbálták megszerezni -- tájékoztatta az InfoRádiót az MKB bankbiztonsági igazgatója.

Az angol nyelvű elektronikus levél a korábbi támadásokban használthoz hasonló színvonalú volt, s mivel a korábbi akció nagy sajtónyilvánosságot kapott, remélhetőleg az ügyfelek érzékenyebben reagáltak erre a kísérletre is - mondta az InfoRádiónak Jakab Péter..

A banknak egyelőre nincs tudomása arról, hogy akár egyetlen ügyfél is bedőlt volna a trükknek, ráadásul az illetékesek viszonylag hamar felfedezték és leállították a csalási kísérletet.

Ilyen típusú levelekben bankok soha nem kérnek ilyen információkat - emlékeztetett az MKB bankbiztonsági igazgatója, aki elmondta: a bank a hatóságokat értesítette a csalási kísérletről.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×