eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Guargumi: csokis szójaitalt rendeltek vissza a piacról

A német anyacég visszahívta a Natumi csokis szójaitalt valamennyi üzletből, köztük a magyarországi boltokból is, mert guargumi-adalékot tartalmaz - Bognár Lajos helyettes főállatorvos.

A termékre az uniós élelmiszerbiztonsági riasztási rendszer hívta fel a figyelmet, e szerint bár egyelőre nem erősíthető meg, de nem is zárható ki, hogy szennyezett volt a guargumi - mondta el a szakember. A terméket forgalmazó Herba Hungary honlapján azonban az olvasható, hogy szennyezett volt az a guargumi, amelyet a termékhez adagoltak.

A forgalmazó a honlapján arról tájékoztatja a vásárlókat, hogy a Natumi Sojadrink Schoko 1 literes termék gyártása során kis mennyiségben felhasználtak dioxinnal szennyezett E412-es adalékanyagot, ezért a terméket a gyártó visszahívta a boltokból. A termék nem jelent veszélyt az egészségre, mivel igen kevés adalékanyagot használnak fel a gyártás során.

A forgalmazó arra kéri továbbá a vásárlókat, hogy az említett 2008. január 14-i lejáratú szójaitalt ne fogyasszák, valamint azt is közlik, hogy azt más ízesítésű termékre kicserélik.

A szakember hozzátette: a terméket a német hatóságok vizsgálták. A magyar hatóságok a forgalmazó, Herba Hungary nyilvántartását vizsgálják majd, azt, hogy milyen terméket hozott be, milyen termékszámmal, azok hova kerültek, illetve az áru visszahívása hogyan történt - mondta el Bognár Lajos.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×