eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Megerősítik a fogyasztóvédelmet

A kormány megerősíti a fogyasztóvédelem intézményrendszerét - közölte Csizmár Gábor államtitkár szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta: a kormány elfogadta a fogyasztóvédelem 2013-ig szóló stratégiáját. Ebben a legfontosabb cél, hogy védettebbek legyenek az emberek, s csökkenjen a kiszolgáltatottságuk a szolgáltatókkal szemben.

Kialakítják a fogyasztóvédelem országosan egységes struktúráját, s 2009 első fél évéig, több mint 50 százalékkal növelik a fogyasztóvédelmi ellenőrök számát. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 490 ellenőr mellett további 280 áll munkába 2009 közepéig.

Csizmár Gábor szerint növelik a fogyasztóvédelem hatáskörét is, s elrettentőbbé alakítják a bírságolási gyakorlatot. Megduplázzák a civil fogyasztóvédelmi szervezetek támogatását is.

A rehabilitációs járadékról szólva elmondta: jelenleg több mint 600 ezer munkaképes korú rokkantnyugdíjas van az országban. A rehabilitációs járadék bevezetésével szeretnének közülük mind többet visszavezetni a munkaerőpiacra. A járadék összege 20 százalékkal magasabb lesz a rokkantsági nyugdíjnál.

Csizmár Gábor elmondta azt is, hogy átalakítják a szak- és a felnőttképzést, a jelenlegi rendkívül szétaprózott szakképzést - jelenleg 1.300 helyen folyik ilyen képzés - regionális integrációba szervezik. Aki pedig nem vesz részt az integrációban, az elzárja magát a hazai és az uniós forrásoktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×