eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

A vécé tisztaságát is ellenőrzik az ÁNTSZ ellenőrei

Két nap alatt kétszázötven ellenőrzést tart a Balaton környékén az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Rettegni azonban senkinek sem kell, most ugyanis még nem büntetnek, csak figyelmeztetnek a szakemberek, ha valamit nem a törvényeknek megfelelően hajtanak végre.

Az ÁNTSZ Közép-Dunántúli Regionális Intézetének vezetője az InfoRádióban elmondta: csütörtökön és pénteken elsősorban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik, de néhány élelmiszerboltot is felkeresnek.

Elsősorban azt ellenőrzik, hogy az üzemeltetők megfelelően tárolják-e az élelmiszereket, és a mosogatás vagy a takarítás megfelel-e az előírásoknak. Betartják-e a nem dohányzók védelméről szóló törvényt, és azt is vizsgálják, hogy tiszták-e az illemhelyek.

Bujdosó László hozzátette: a nyár folyamán folyamatosak lesznek az ellenőrzések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×