eur:
396.5
usd:
359.94
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Hamarosan visszatér az állatkertbe az exminiszter

Már két hét múlva elfoglalhatja a Fővárosi Állatkert igazgatói székét Persányi Miklós volt környezetvédelmi miniszter. A jelenlegi igazgató nyugdíjba vonul, végkielégítéséről jövő hét elején dönt a főváros szakbizottsága.

Június 1-től a Fővárosi Állatkert megbízott igazgatója lesz Persányi Miklós, aki már most is az intézmény környezetvédelmi szakmérnökeként dolgozik - tudta meg az InfoRádió.

A volt környezetvédelmi miniszter a május 22-én kiírandó pályázaton nyerheti el a végleges kinevezését. Az állatkert jelenlegi igazgatója az InfoRádiónak elmondta: május végén várhatóan nyugdíjba vonul.

Bogsch Ilma hozzátette: bár szerződése 2008. szeptember 30-án jár le, közös megegyezéssel távozik, ha ennek körülményeiről egyetértésre jut a fővárosi önkormányzattal.

A szóba jöhető végkielégítésről jövő hét kedden dönt a fővárosi közgyűlés kulturális bizottsága - erről a testület elnöke, Bőhm András tájékoztatta az InfoRádiót.

Persányi terjeszkedne

Bogsch Ilma elmondta még, hogy az állatkert vidám park felé történő terjeszkedése nem az ő igazgatóságához kötődik, ez elsősorban Persányi Miklós tervei között szerepel.

Mint arról Ikvai-Szabó Imre gazdasági főpolgármester-helyettes korábban az InfoRádiónak beszámolt, exkluzív, nagykapacitású szálloda épülhet a Fővárosi Vidám Park területének egy részén, valamint az állatkert is erre terjeszkedne.

A vidám park a műemléki épületeket kivéve - mint amilyen a hullámvasút és a körhinta - kiköltözne egy külső kerületbe.

Persányi Miklóst az InfoRádiónak nem sikerült elérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

Megfelelt a jegybank várakozásainak az augusztusi 3,4 százalékos inflációs adat, de az őszi hónapokban ennél magasabb lehet a fogyasztói árindex – mondta az InfoRádióban a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságának vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×