eur:
396.5
usd:
359.94
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Alkoholos befolyásoltság alatt állt a Széna téri túszejtő

Közepes szintű alkoholos befolyásoltság alatt volt a Széna téri túszejtő, és kábítószer nyomait is megtalálták a szervezetében - mondta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozóiroda bűnügyi főosztályának vezetője. A túsztárgyaló, Végh József kiemelte: nem volt garancia arra, hogy a férfi azt fogja tenni, amiben megegyeztek. A túszejtő életben maradhatott volna, ha nem fenyegetőzik a fegyvereivel - tette hozzá a klinikai szakpszichológus.

A május 4-i Széna téri túszejtő közepes szintű alkoholos befolyásoltság alatt volt, de az 1,7 ezrelékes szint nem befolyásolta tetteit - mondta el a Nemzeti Nyomozóiroda bűnügyi főosztályának vezetője.

Csizner Zoltán kiemelte, hogy a boncolás során kábítószer fogyasztására utaló jeleket találtak.

A túszejtőnél tartott házkutatás során több fegyvert és lőszert találtak a rendőrök - közölte a főosztályvezető.

Hangsúlyozta, hogy a fegyverek közül kettőt tíz évvel ezelőtt egy betörésnél és egy lakásfeltörésnél használtak, de azt még vizsgálják, hogy a túszejtő volt-e akkor az elkövető.

A lakásban lévő eszközök között robbanószer is volt - tette hozzá Csizner Zoltán.

Maga ellen is fordította a fegyverét

A túszejtővel Végh József klinikai szakpszichológus tárgyalt május 4-én.

A túsztárgyaló elmondta, hogy a férfi az egyik pillanatban beszámíthatónak tűnt, a másikban viszont már nem, és nem volt garancia arra, hogy azt fogja tenni, amiben megegyeztek.

Végh József kifejtette, hogy a túszejtő többször maga ellen fordította fegyvereit, de célzott a túszokra és túsztárgyalóra is. A túsztárgyalót is túszul akarta ejteni a férfi, de erről sikerült lebeszélni.

A szakpszichológus szerint elkerülhetetlen volt, hogy a rendőrök bemenjenek a bankba, de életben maradhatott volna a férfi, ha nem fenyegetőzik a fegyvereivel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

Megfelelt a jegybank várakozásainak az augusztusi 3,4 százalékos inflációs adat, de az őszi hónapokban ennél magasabb lehet a fogyasztói árindex – mondta az InfoRádióban a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságának vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×