eur:
396.49
usd:
360.11
bux:
71754.33
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Vihar után: ezer beavatkozás

A tegnapi országos vihar következtében a tűzoltóknak elsősorban a kidőlt fák által okozott károkat kellett felszámolniuk - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Kedd délutántól szerda hajnalig a tűzoltók mintegy 700 esetben avatkoztak be, viharkárok hárítottak el, illetve műszaki mentést végeztek - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor hozzátette: az esetek zömében fakidőlés miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a szél azonban sok helyen kéményeket is ledöntött és háztetőkben is kárt okozott.

Dunaújvárosban egy négyszintes lakóház tetejét vitte el, az ott élőknek ki kellett költözniük az épületből, mivel ki kellett kapcsolni az áramot. A lakók nem tartottak igényt a központi elhelyezésre - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A viharban senki nem sérült meg - jelentette ki Dobson Tibor.

A műszaki mentést még a mai napon is folytatják, még mintegy 300 helyre kell kivonulniuk a tűzoltóknak - fűzte hozzá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×