eur:
396.81
usd:
359.25
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A színházak miatt csaptak össze a koalíciós pártok

Pályázat nélkül kíván dönteni öt színház igazgatói posztjáról a főváros szocialista kulturális vezetése. A javaslat Horváth Csaba főpolgármester-helyettestől ered, aki szerint úgysincs jelentkező. Bár a politikus kitart álláspontja mellett, a javaslat tárgyalását néhány hétre elnapolta, addig a koalíciós partnerrel vitatná meg a kérdést. Az SZDSZ határozottan ellenzi az elképzelést.

A Vidámszínpad és a József Attila Színház igazgatójának megbízatása június végén jár le, a Madách, az Új Színház és a Mikroszkóp Színpad vezetőjének kinevezése pedig jövő év január végéig szól.

Horváth Csaba egy olyan előterjesztést készített, amely egyszerre hosszabbítaná meg mind az öt intézmény igazgatójának megbízatását. A politikus ezt az InfoRádióban azzal indokolta: pontosan tudni lehet, hogy nincs érdeklődés a posztokra. A kérdés csak az, hogy változik-e a színházak struktúrája és finanszírozása - tette hozzá.

Ezt emelte ki a koalíciós párt egyik politikusa is. Bőhm András politikailag, szakmailag és jogilag egyaránt rossznak tartja a főpolgármester-helyettes javaslatát. Mint mondta, Horváth Csaba feladata éppen az, hogy elkészítse a színházi struktúraváltás koncepcióját. A szabad demokrata politikus épp ezért furcsállja, hogy a szocialista vezető ennek ellenére, még a munka kezedet előtt arra törekszik, hogy a személyek által betonozza be a jelenlegi struktúrát.

Rámutatott arra is, hogy azok esetében, akiknek a mandátuma nyolc hónap múlva jár le, felesleges, sőt, jogszabályellenes a mostani hosszabbítás.

A főváros nemrég a közműcégek vezetőit nevezte ki pályázat nélkül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 08:32
×
×
×
×