eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Nem szennyezte a környék vizeit a beszakadt bányató

Nem került veszélybe az ivóvízellátás Sümeg térségében a beszakadt bányató miatt - mondta Kollár József, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kommunikációs vezetője.

A tó vasárnap szakadt be a Veszprém megyei Nagytárkánypuszta közelében. Egy horgászt, akit délelőtt még több szemtanú látott a tó partján, azóta is keresnek a hatóságok. A környéken előbb nagy robajt hallottak, majd a víz ömleni kezdett.

A kiérkező illetékesek megállapították, hogy több ezer köbméter víz folyt el a beszakadás miatt keletkezett tölcséren.

A kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta: bár nem került veszélybe a környék ivóvízellátása, a víz fertőtlenítésére használt klór dózisát elővigyázatosságból megemelték.

A térségben egyetlen kút van, de ez is majdnem 2 kilométerre a beszakadt tótól. Kollár József hozzátette: a víz minőségében eddig semmilyen változást nem tapasztaltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×