eur:
397.61
usd:
360.12
bux:
72228.61
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Az életet jelentő két fok

Országos klímavédelmi kampányt indít több magyar zöld szervezet a Föld Napján. A rendezvényt 1989 óta világszerte megrendezik április 22-én.

A Magyar Természetvédők Szövetségének projektvezetője az InfoRádiónak azt mondta, hogy nemzeti éghajlatvédelmi stratégia megalkotását szorgalmazzák a kabinetnél.

Botár Alexa hozzátette: az őszig tartó kampány részeként Budapest mellett 14 vidéki nagyvárosban rendeznek programokat.

A projektvező hangoztatta, hogy mindent meg kell tenni a klímaváltozás visszaszorítása érdekében.

Muszáj elérni, hogy a globális felmelegedés két Celsius fok alatt maradjon, mert efölött katasztrófa vár ránk - mondta Botár Alexa az InfoRádióban.

Az országnak vannak kötelezettségei, amelyeket be kell tartania. Itt az idő, meg kell tenni az aktív lépéseket az energiafelhasználás csökkentése, illetve a megújuló energiaforrások nagyobb kihasználása felé - tette hozzá.

Több ezer bringás

A Critical Mass rendezvényét idén is a Föld napjára időzítették, célja az, hogy felhívják a figyelmet a bringások mindennapos közlekedési nehézségeire.

A szervezők több tízezer résztvevőre számítanak. A fokozottabb érdeklődés annak is köszönhető, hogy kerékpáros kultúra változóban van a fővárosban - mondta az InfoRádióban Kürti Gábor, a rendezvény szervezője.

Szerinte Budapesten a szabályok betartásával biztonságosan lehet kerékpározni, bár hangsúlyozta: a szabályok nem védik a bicikliseket.
Hiába van elsőbbségük a KRESZ szerint, ha ezt az autósok nem adják meg - mondta Kürti Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Ma hajnalban jelentős dróntámadás indult Oroszország fővárosa, Moszkva ellen, a légvédelem 14 ukrán robotgép lelövését jelentette. A régióban legalább egy lakóház lángra kapott és három repteret is lezártak az orosz hatóságok. Közben az orosz hadsereg jelentős offenzívát folytat a donyecki Vuhledár térségében, a kisváros térségében több települést is elfoglaltak az elmúlt napokban, a cél a megerősített védelmű ukrán városka bekebelezése. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború keddi eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×