eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Kövér: gengszterváltás történt

A Fidesz frakcióvezetője szerint a hatalom ugyanazt a nyelvet, a fenyegetés és a kirekesztés nyelvét használja ma, mint 19 évvel ezelőtt.

Navracsics Tibor az ellenzéki párt megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencián azt mondta: ma a hatalom megkérdőjelezi a Fidesz elkötelezettségét a demokratikus értékek mellett, antiszemitának minősíti a pártot és azt hangsúlyozza: a magyar nemzetnek tesznek rosszat, ha feltárják az orosz Gazprom érdekeit.

Úgy vélte: el kell gondolni azon, hogy 2007-ben valójában hányat írunk, 1867-et, 1947-et vagy 1987-et.

Béke csak akkor van, ha igazság van és nem hazugság - jelentette ki Navracsics Tibor.

Kövér: gengszterváltás

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint "22 évvel ezelőtt, 1985-ben készülvén az értelmiségi szerepre - valaki félre ne értse -, egyikőnk sem akart sem milliárdos, sem parlamenti képviselő lenni, de - akkor még ezt nem tudtuk - akkor már készültek azok a forgatókönyvek, azok a (...) receptkönyvek, azok az útmutatók, hogy hogyan kell milliárdosnak lenni".

1985-ben "nekünk nem volt fogalmunk arról , hogy öt év múlva úgynevezett rendszer-, módszer-, gengszterváltás (...) lesz" - jelentette ki Kövér László.

Elmondta: akkor olyan értelmiségiek akartak lenni, akiknek - bibói értelemben értve - a szociális felelősség is a sajátja.

"Olyan értelmiségi generáció, nemzedék tagjai szerettünk volna lenni, akik valamilyen módon, természetesen pozitív értelemben, rajta hagyja majd keze nyomát, a munkája nyomát ezen a társadalmon" - fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×