eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Szonda Ipsos: magabiztosan vezet a Fidesz

A március 15-i események után nem változott jelentősen a pártok támogatottsága, de nőtt a szimpatizánsok aktivitása - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A Fidesz a biztos pártválasztóknál 52-35 arányban vezet az MSZP előtt.

A március 15-i események nem vittek el és nem hoztak új szavazókat a pártoknak - állapítja meg a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése.

A Fidesz az összes választókorú polgár körében 32-23 arányban vezet, míg a biztos pártválasztóknál az ellenzéki párt fölénye 17 százalék az MSZP-vel szemben.

Závecz Tibor, a cég véleménykutatási igazgatója az InfoRádióban elmondta: az elmúlt hónapokban tovább emelkedett a kis pártok támogatottsága.

Az MDF megismételte múlt havi csúcsteljesítményét, és jelenleg is a biztos pártválasztók hét százalékára számíthat, míg az SZDSZ támogatottsága öt százalék.

Az előző hónaphoz képest nőtt a két nagy párt támogatói aktivitásának mértéke: az ellenzékiek 77, a kormánypártiak 73 százaléka mondta magát biztos szavazónak.

A jobboldali választók minden korábbinál nagyobb arányban utasítják el az MSZP-t: 87 százalékuk a szocialista pártot nevezte meg legellenszenvesebbként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×