eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Szellemváros lehet a belvárosból?

Az V. kerületi, jelenleg a minisztériumoknak helyet adó épületek jövőjéről egyeztetne a kormánnyal a belváros fideszes polgármestere.

Rogán Antal azt mondta: nem szeretné, ha a kerület az új kormányzati negyed elkészülte után szellemvárossá válna.

A politikus azt mondta, hogy a tervezett költözés húsz belvárosi ingatlant érint, és az önkormányzat szeretné megismerni az épületekkel összefüggő kormányzati elképzeléseket.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy a kormánynak az értékesítés előtt meg kell állapodnia a belvárosi vezetőkkel a többi között az Egészségügyi és a Honvédelmi Minisztérium melletti közterület használata elmaradt díjairól, amelyet több száz millió forintra becsült.

A polgármester hangsúlyozta: addig nem járulnak hozzá az ingatlanok értékesítéséhez, amíg ezeket a vitás kérdéseket nem rendezték.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta: amint kormánydöntésekre lesz szükség a kormányzati negyed ügyében, Veres János miniszter egyeztet Rogán Antallal.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×