eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Egy szülő fizetné ki a gyerekkórházra kiszabott bírságot

Felkereste egy szülő a Heim Pál Gyermekkórházat, hogy átvállalná az Egészségbiztosítási Felügyelet által az intézményre kiszabott 400 ezer forintos pénzbírságot - mondta el Harmat György, a kórház főigazgatója.

A bírságot azért szabta ki a felügyelet, mert a kórház korábban ötezer forint kauciót kért azoktól a szülőktől, akik taj-kártya nélkül hozták be a gyermeküket. Az összeget később kétezer forintra mérsékelték.

Az intézmény attól félt, hogy ha nem tudja leadni a taj-számot az egészségbiztosítónak, akkor nem kapja meg az ellátás költségeinek összegét.

Harmat György az InfoRádióban azt mondta: azért határozták meg az összeget ötezer forintban, mert a kórház vezetése úgy gondolta, hogy ekkora összegért a szülők visszatérnek az intézménybe, és bemutatják a kártyát. Ezt háromnegyedük meg is tette.

Hétfőn egy szülő felkereste a kórházat és azt mondta: hajlandó kifizetni a bírságot az intézmény helyett. A részletekről még ezután egyeztetnek vele - mondta a főigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×