eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Golub: az új egészségügyi szerkezet nem tartható fenn sokáig

Hosszú távon nem lesz fenntartható az áprilistól hatályba lépő kórházrendszer, hiszen túl sok a nagyon alacsony aktív ágyszámmal működő intézmény - mondta el az InfoRádióban a Magyar Kórházszövetség elnöke. Golub Iván hozzátette: a legtöbb kórház azért harcolt az aktív ágyakért, mert a krónikus ellátásnak tavaly június óta nagyon rossz a finanszírozása.

Az úgynevezett homogén betegségcsoportok (azaz hbcs-k) alapján kiosztott finanszírozás 15 ezer forinttal való emelését kérte a Magyar Kórházszövetség az egészségügyi minisztertől, mivel ez fedezné az intézmények bevételcsökkenésének 60-70 százalékát - mondta el a szervezet elnöke.

Golub Iván hozzátette: a 10 ezres emelésnek is örülnek és előrelépésnek tartják, ám hosszú távon ez nem tükrözi a költségek növekedését.

Kiemelte: a szervezet nem tartja indokoltnak és veszélytelennek az átalakítás ilyen rohamszerű ütemét.

Az új szerkezet nem fenntartható hosszú távon - mondta Golub arra utalva, hogy több intézmény is kevés aktív ággyal működhet tovább.

Hangsúlyozta: a krónikus ágyakon zajló orvosi tevékenység ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen, mint az aktív ágyakon zajló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×