eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Csak óvatosan: március 15-én is eltalálhatja a gumilövedék

A rendőrség március 15-én is alkalmazni fogja a gumilövedéket a felfegyverkezett és a rendőri állományra közvetlen veszélyt jelentőkkel szemben, ha a helyzet megkívánja.

A rendőrségi törvény felhatalmazza a rendőrséget a gumilövedék használatára akkor, ha felfegyverkezett és az állományra közvetlen veszélyt jelentő tömeggel kerülnek szembe - mondta az országos rendőrfőkapitány.

Bene László hozzátette: intézkedtek, hogy március 15-én ne fordulhasson elő olyan eset, amikor olyanok sérülnek meg, akik a rendőri felszólítás ellenére ugyan nem hagyják el a helyszínt, de nem felfegyverkezetten támadnak a rendőrökre. A rendőrök csak lábra célozhatnak majd.

A gumilövedékek használatára a biztosítás parancsnoka adhat engedélyt, illetve a helyszíni parancsnok, de csak abban az esetben, ha az engedély megkérésére nincs ideje.

Míg korábban az úgynevezett oszlató sorfalban voltak a "tűztámogatást biztosító egységek", addig március 15-én ők a helyszíni parancsnok mellett lesznek, és csak a helyszíni parancsnok engedélye alapján, az általa meghatározott irányba és személyekre tüzelhetnek - közölte az altábornagy.

Az országos rendőrfőkapitány hozzátette: a rendfenntartókon lesz azonosító, a sisakjukon és a ruházatukon is lesz majd ilyen szám.

Bene László arról is beszélt, hogy a fővárosban két nagyobb létszámú rendezvény várható március 15-én, az egyik az állami ünnepség, a másik a Fidesz Erzsébet híd közelében tervezett rendezvénye.

Arról is beszélt, hogy egy külön rendőri egység videokamerával is rögzíti az eseményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×