eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Ismeretlenek kiáltványa a kormány ellen

Pár tucat civil vállalkozó fizetett politikai hirdetés formájában kiáltványt tett közzé a Polgári Magyarországért a Magyar Hírlapban. A magukat polgári demokratáknak valló egyesület intézőbizottságának vezetője szerint az ellenzéki pártokkal szeretnének szorosabb kapcsolatot létrehozni.

Kubovicz Tamás az InfoRádiónak azt mondta: a jobboldalnak határozottabban ki kellene állnia a szabad tulajdon és a piacgazdaság mellett, ugyanis a Fidesz jelenleg államközpontú politikát folytat.

Elmondta azt is, hogy bár informális kapcsolatban vannak az ellenzéki pártokkal, hirdetésükkel az volt a céljuk, hogy a jobboldalt a szabad piacgazdaság, a magántulajdon és a kapitalizmus melletti kiállásra késztessék. Szerinte a jobboldaliak, főleg a Fidesz jelenleg államközpontú politikát folytat.

A hirdetésben a többi mellett az szerepel, hogy a jelenlegi politikai elit zsákutcába juttatta Magyarországot, az MSZP-SZDSZ kormány pedig teljes mértékben alkalmatlan a helyzet orvoslására. A többi mellett előrehozott választásokat követelnek, valamint azt, hogy a miniszterek büntetőjogi felelősséggel tartozzanak a költségvetés helyzetéért.

Meg akarják akadályozni az országgyűlési képviselők pozícióhalmozását, valódi egészségügyi reformot akarnak az ingatlanspekuláció helyett, emellett jelentős adócsökkentést követelnek.

A polgári demokraták egy egyesületbe tömörültek, jelenleg néhány tucat tagjuk van. Később azonban párttá akarnak szerveződni - mondta Kubovicz Tamás. A hirdetést azonban a tagok nem írták alá, csupán egy e-mail címet közöltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×