eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal a több-biztosítós modell ellen

A több-biztosítós modell ellen foglalt állást a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal. A kerekasztal munkaülésének soros elnöke, Éger István szerint a szakorvosképzés feltételeinek megváltoztatása súlyosan veszélyeztetné az utánpótlását.

Sem a rezidensek, sem a szakorvos-jelöltek, de az őket alkalmazó intézmények sem terhelhetők semmiféle módon és mértékben a képzés költségeinek áthárításával - reagált a Magyar Orvosi Kamara elnöke a szakorvosképzés feltételeinek megváltoztatásáról kiszivárogtatott hírekre.

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal munkaülésének soros elnöke hozzátette: az intézkedés súlyosan veszélyeztetné a szakorvosok utánpótlását.

A kerekasztal a több-biztosítós modell bevezetése ellen foglalt állást, mivel úgy vélik, az Országos Egészségbiztostási Pénztár megerősítésével lehet javítani a rendszeren.

A legfőbb feladat a demográfia trend megfordításával a család és a szolidaritás elveinek gyakorlatba ültetése - mondta Kubányi Jolán a kerekasztal csütörtöki ülését követően.

A magyar egészségügyi szakdolgozói kamara alelnöke közölte: akkor is negyvenhárom év alatt állna meg a népesség fogyása, ha minden szülőképes korú legalább két gyermeknek adna életet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×