eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Az orvosok lelkiismeretesen szedik a vizitdíjat"

A magyar lakosság elfogadta a vizitdíjat, az egészségügyi dolgozók pedig lelkiismeretesen beszedik azt - mondta el az InfoRádióban Ari Lajos. A miniszteri biztos közölte: felkészültek arra, hogy egy hónap tapasztalatainak birtokában kijavítsák a vizitdíj rendszerének strukturális problémáit.

A lakosság elfogadta a vizitdíjat - emelte ki Ari Lajos. A miniszteri biztos az InfoRádióban elmondta: néhány renitens kivételével a lakosság fegyelmezetten fizeti, míg az egészségügyi dolgozók, ha nem is lelkesedéssel, de lelkiismeretesen beszedik a vizitdíjat.

A politika és a jogalkotás felkészült arra, hogy a vizitdíj bevezetése után egy hónappal, tehát március közepén meghozza az esetlegesen szükséges változtatásokat a tapasztalatok elemzését és rangsorolását követően - hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Ari Lajos szerint kölcsönös együttműködésnek kell lennie beteg és orvos között, és ez magában foglalja azt is, ha egy krónikus beteg a vizitdíj befizetésének elkerülése miatt nem jelentkezik kontrollra, az orvosnak kell felkeresnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×