eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Negyedével csökkenhet a főiskolák, egyetemek száma

Negyedével csökkenhet éveken belül a felsőoktatási intézmények száma. A Magán- és Alapítványi Felsőoktatási Intézmények Vezetői Kollégiumának elnöke szerint erre szükség is van, hiszen már a felsőoktatásban is egyre kevesebb a diák.

Az oktatási tárca tervezete szerint a jövőben egy oktató csak egy intézményben taníthat majd. Kandikó József szerint ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a kisebb, vidéki intézményeket elhagynák az oktatók. A tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektora úgy véli: nem mindenki akar egy drágább nagyvárosban élni.

Az oktatási tárca nem titkolja azon célját, hogy Magyarországon csökkenjen a felsőoktatási intézmények száma. Kandikó József is úgy látja, hogy túlzott kapacitás van ma a felsőoktatásban.

Elmondta: mint ahogy korábban az óvodákban, majd általános iskolák alsó és felső tagozatain csökkent folyamatosan a diákok száma, a folyamat már elérte a középiskolákat. Hamarosan pedig a felsőoktatásba is egyre kevesebben jelentkeznek majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×