eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Farkas Flórián lehet az Országos Cigány Önkormányzat elnöke

Várhatóan a Farkas Flórián vezette Lungo Drom lesz többségben az újonnan megalakuló Országos Cigány Önkormányzatban: az Országos Választási Iroda honlapján közzétett hétfő esti adatok szerint a szervezet az 53 fős testületből 28 helyet szerezett meg.

A még nem hivatalos adatok szerint 5.289 érvényes szavazat mellett a Lungo Drom 28, míg a Kolompár Orbán - az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi elnöke - által vezetett MCF és szövetségesei 25 mandátumot szereztek az országos kisebbségi választáson. Az elektori jegyzékben 5.476-an szerepeltek.

Az OCÖ elnökét az alakuló ülésen választja meg a többség, így a posztot várhatóan a fideszes országgyűlési képviselő, Farkas Flórián tölti majd be.

Kolompár Orbánt nem érte váratlanul


Kolompár Orbán az MTI-nek elmondta: számított arra, hogy ilyen eredmény születik, hiszen a fideszes polgármesterek "beszálltak" a kisebbségi választásba.

Az MFC vezetője ezzel Farkas Flórián korábbi levelére utalt, amelyet az ellenzéki politikus a jobboldali vezetésű települések polgármestereinek küldött el.

Készek együttműködni

"Elfogadom az eredményt, semmilyen jogorvoslattal nem élünk" - szögezte le Kolompár Orbán, aki hangsúlyozta: amennyiben Farkas Flórián szakmai önkormányzatot csinál, akkor partnerei lesznek, ha nem, akkor nagyon kemény, konstruktív ellenzék.

A Fidesz szövetségese, a Lungo Drom az országos önkormányzat mellett kilenc területi kisebbségi önkormányzatban szerzett többséget.

Hivatalos adatok az országos kisebbségi választásokról szerdán lesznek.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×