eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kormánypárti igen, ellenzéki nem az ÁPV Zrt. elnökére

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága támogatta Vásárhelyi István kinevezését az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. igazgatósága elnökévé. A kormánypárti képviselők igennel, az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak.

Varga Mihály, a Költségvetési Bizottság fideszes elnöke a Tocsik-üggyel (Tocsik Márta 804 milliós sikerdíjszerződése az ÁPV Rt-vel, az üggyel jelenleg is foglalkozik a bíróság) és a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációjával indokolta, hogy az ellenzéki párt nem támogatta a jelöltet.

Emlékeztetett: a Tocsik-ügy miatt, 1996-ban a Horn-kormány döntése alapján felmentették a munkavégzés alól az ÁPV elődjének teljes igazgatóságát és felügyelő bizottságát, amelynek Vásárhelyi István is a tagja volt.

"Szerintünk akkor a kormány helyes döntést hozott. Nem látunk indokot arra, hogy ezek az emberek visszakerüljenek a privatizációs szervezet vezetésébe" - indokolta az ellenzéki képviselők elutasító voksát Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 07:51
×
×
×
×