eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A vizitdíjról már döntöttek, a nyilvántartásáról még nem

Jelenleg nem létezik olyan informatikai rendszer, amely nyomon tudná követni, hogy az egyes betegek mennyi vizitdíjat, illetve kórházi napidíjat fizettek ki az egyes ellátóknak - mondta el az InfoRádióban az egészségügyi informatikai piac legnagyobb beszállítója.

Zsolnai Gábor közölte: technikailag lehetséges annak nyilvántartása, hogy az emberek az egyes kórházaknak mekkora összeget fizettek már ki, és milyen támogatásra jogosultak.

A Medicom ügyvezetője rámutatott: a kórházi rendszerek könnyen átalakíthatók úgy, hogy erre alkalmassá váljanak, az egyes rendszerek azonban nem kapcsolódnak egymáshoz. Márpedig a betegek általában nem egyetlen helyre járnak kezelésre.

A Medicom ügyvezető igazgatója szerint egy olyan központi elszámoló rendszert kell kialakítani, amelynek adatai az egészségbiztosítóhoz futnak be, így a rendszer könnyen ellenőrizhető lenne.

A betegek pedig olyan TAJ-kártyát kapnának, amely nemcsak az azonosításukra szolgálna, hanem elektronikus pénztárcaként is funkcionálna.

Ehhez először egy erről szóló kormányrendelet vagy egészségügyi miniszteri rendelet kell, utána pedig egy informatikai rendszert kell kiépíteni. Ekkor tudnák a kórházakat segítő informatikusok módosítani az intézmények rendszereit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 07:51
×
×
×
×