eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A kamerák más kerületekbe üldözték át a pestlőrinci bűnözőket

Egy év alatt 75 százalékkal csökkent a bűnözés a XVIII. kerületben a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően - mondta az InfoRádiónak Béres László kerületi rendőrkapitány. Az elriasztott bűnözők a szomszéd kerületekbe helyezték a székhelyüket, ahol ezért szintén megkezdték a kamerák kiépítését.

A XVIII. kerületben először a Havanna lakótelepre telepítettek térfigyelő rendszert, amely 2002 októberében kezdte meg működését, és egyetlen év alatt döbbenetes csökkenést hozott a bűncselekmények számában - közölte a kerületi rendőrkapitány.

Béres László szerint az évi 980-ról egyetlen év alatt 107-re csökkent a bűncselekmények száma.

Javult a bűncselekmények felderítésének aránya is: míg korábban a 980 esetnek csupán 10 százalékát tudták felderíteni, most 107-ből 78-at sikerült megoldaniuk, ami csaknem 73 százalékos sikert jelent.

A lakótelepekről ily módon "kiszorított" elkövetők azonban nem a kerület kertvárosi részébe, hanem a szomszédos kerületekbe költöztek át.

Így a XVIII. kerületi térfigyelő rendszer kiépítése egy egész bekamerázási hullámot indított el a XIX., a XXIII. és a XVII. kerületben - tette hozzá a rendőrkapitány.

Béres László szerint Budapesten minimum 60 százalékos lefedettséget lehetne hosszabb távon biztosítani. Jelenleg a főváros területének 10 százalékát látják a térfigyelő kamerák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×