eur:
394.07
usd:
363.95
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Rogán megelégelte, hogy a kormányautók ingyen parkolnak

Megszüntetné az V. kerületi közintézmények jogellenes, ingyenes parkolási gyakorlatát a Belváros fideszes polgármestere.

Rogán Antal elmondta: több mint 100 millió forinttal növelné az önkormányzati bevételt, ha az érintettek fizetnének a parkolásért.

A politikus szerint az V. kerületben több mint tíz intézmény - köztük az Országgyűlés hivatala, a Honvédelmi Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium, a Fővárosi Közterület-felügyelet, illetve a rendőrség számos irodája használ illegálisan közterületet parkolásra.

Rogán Antal elmondta: az érintetteket felszólította, hogy december 31-éig fizessék be az eddig elmaradt, parkolóhelyenként körülbelül 600 ezer forintos éves parkolási díjat.

Hozzátette: ha ez nem történik meg, akkor parkolóórákat helyeznek ki a területekre, illetve elszállítják az illegálisan kihelyezett táblákat és sorompókat.

A polgármester úgy vélte: az eddig parkolásra használt közterületek felszabadulása az említett 100 millió forintnál is nagyobb bevételt jelenthetne az önkormányzatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×