eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kökény: lehet, hogy nem lesz vizitdíj januártól

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy az adminisztrációs rendszer egyszerűsítése érdekében az eredetileg tervezett január helyett egy-két hónappal később vezetik be a vizitdíjat.

Kökény Mihály az InfoRádióban hangsúlyozta: könnyebbé kell tenni a szociális mentességre szóló jogosultság kiadásának rendjét, erről várhatóan a jövő héten dönt az Országgyűlés.

A volt egészségügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy aki kedvezményre jogosult, annak nem 300, hanem csak 100 forintot kell majd fizetnie, amikor felkeresi orvosát.

Hangsúlyozta: a hárommillió kedvezményre jogosító igazolvány kiadása az önkormányzatok feladata.

Kökény Mihály közölte: az egészségügyi bizottság azt javasolja, hogy a tervezett 6 éves kor helyett 14 éves kor alatt ne kelljen vizitdíjat fizetni.

Közben a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője az InfoRádióban azt mondta: egyelőre semmilyen tájékoztatást nem kaptak a vizitdíjjal összefüggő számlaadás részleteiről.

Kertai Aurél hozzátette: etikailag elfogadhatatlannak tartja, hogy az orvosi vizsgálatra jelentkező gyógyítóknak is fizetniük kell vizitdíjat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×