eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kritikus tiszai gátszakaszt avattak

Átadták a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltését Tokajban. A mintegy egy kilométernyi fővédvonal helyreállítása csaknem 500 millió forintba került - mondta környezetvédelmi és vízügyi miniszter az átadóünnepségen.

Persányi Miklós emlékeztetett: ez a töltésszakasz mindeddig kritikus része volt a tiszai árvízi védekezésnek, ott volt a legnagyobb a kockázat 2000-ben, amikor rekordvízállást, azaz 928 centimétert mértek.

A miniszter hozzátette: az idei, tavaszi árvíz rendkívül hosszú ideig tartott, ami megviselte a védvonalakat.

Persányi Miklós beszámolt arról is, hogy a tavaszi árvíz a Tisza-vidék 22 területén okozott károkat a gátrendszerben, a védművek nagy része mára elkészült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×