eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Önkormányzati vezetők együtt készülnek a Gyurcsány-találkozóra

Mintegy harminc polgármester és megyei közgyűlési elnök egyeztetett szombaton Budapesten, Debrecen fideszes polgármesterének meghívására. Kósa Lajos az eseményt követő sajtóértekezleten elmondta, hogy a kormánnyal és a parlamenttel tárgyaló egyeztető fórumot szeretnének létrehozni a helyi közigazgatási vezetőkkel.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a szombati tanácskozás egyik célja az volt, hogy az önkormányzati vezetők egységes álláspontot alakítsanak ki arra a november 22-i találkozóra, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett a regionális fejlesztési tanácsok elnökeinek és a megyei jogú városok polgármestereinek részvételével.

A tanácskozáson, amelyen két szocialista polgármester vett részt, a résztvevők egyetértettek abban: el kell érni a miniszterelnöknél, hogy tárgyalópartnerként fogadja el az önállóan szerveződő csoportot az önkormányzati rendszer átalakításáról szóló egyeztetésen - mondta Kósa Lajos.

A politikus rámutatott, hogy a találkozón az ellenzéki és a kormánypárti politikusok is megfogalmazták: az egyeztetések során Budapest megkerülhetetlen, Demszky Gábor főpolgármester azonban nem vett részt a hétvégi megbeszélésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×