eur:
395.85
usd:
365
bux:
73926.97
2024. július 31. szerda Oszkár

MTV-ostrom: nyilvános lesz a jelentés

Nyilvánosságra hozza a rendőrség az MTV székházánál történt rendőrségi fellépést vizsgáló jelentést - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A dokumentum felelősöket nem nevez meg.

A szeptember 18-ról 19-re virradó éjszaka történt Szabadság téri zavargás rekonstrukcióját tartalmazó jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) - közölte az InfoRádióval a szervezet szóvivője.

Garamvölgyi László elmondta: a jelentés pénteken készült el, az igazságügyi tárca azonban azt kérte, a rendőrség csatolja a jelentéshez Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány véleményét is. A BRFK ezt a péntek délutáni határidőig megtette.

"A jelentést a továbbiakban az országos rendőrfőkapitány tanulmányozza. Vélhetően hétfőn lesz egy egyeztetés a minisztériummal, abban azonban már van döntés, hogy nyilvánosságra fogjuk hozni. Van a jelentésnek több titkos része, szolgálati titok, ezeket majd fel kell oldani. Álláspontunk szerint az egész jelentést nyilvánosságra kell hozni" - fogalmazott az ORFK szóvivője.

Nem nevez meg felelősöket

A jelentés nem nevez meg felelősöket - mondta csütörtökön az InfoRádiónak az igazságügyi tárca államtitkára. Kondorosi Ferenc szerint azonban az elemzésből következtetni lehet majd a hibázó rendőrök személyére.

"Ez egy rendőri elemzés. Tartalmazza az alkalmazott eszközöket, intézkedéseket, beleértve a kényszerintézkedéseket és rendőri cselekményeket. Minősítéseket nem tartalmaz. Következtetéseket von le, és megállapításokat tesz. Ezek alapján kell majd az érintett vezetőknek eljárni" - mondta el az államtitkár.

A rendőrség tájékoztatása szerint a jelentést a jövő hét első felében hozhatják nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×