eur:
395.35
usd:
364.99
bux:
73830.56
2024. július 31. szerda Oszkár

Orbán: a hazugság a kormányt, nem az országot jellemzi

A Fidesz elnöke Magyarország megtépázott tekintélyének helyreállítását nevezte a legfontosabb külpolitikai feladatnak. Orbán Viktor azután mondta ezt, hogy Budapesten megbeszélést folytatott az Európai Unió nagyköveteivel.

Orbán Viktor azt mondta: az ország elhúzódó politikai és morális válságban van, amely nem oldódik meg addig, amíg ennek kiváltója jelen van a magyar közéletben.

"A következő időszakban is aktív maradok nem csak a magyar parlamentben, de a külpolitikában is, fogadok el meghívásokat konferenciákra, teszem a dolgomat az Európai Néppárti alelnökeként Brüsszelben, a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy helyreállítsuk Magyarország megtépázott tekintélyét és hitelét a világban" - mondta a pártelnök.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az ő dolga rávilágítani, hogy a hazugság, az adathamisítás és a rendőri brutalitás csak a kormányt jellemzi, az országot nem.

Hozzátette: egy dolog, hogy milyenek a magyar emberek és egy másik, hogy miként viselkedik a magyar kormány, ezért a feladat az, hogy Magyarország a megbecsültségét és elismertségét próbáljuk helyreállítani.

A Fidesz gazdasági forgatókönyvéről szólva a politikus kifejtette: a politikai elitnek először tisztáznia kell, ki a felelős azért, hogy ilyen gazdasági helyzetbe jutott az ország, garanciákat kell adni, hogy a megszorításokkal beszedett extra pénzek valóban jó helyre mennek, ezek után tisztázni kell a megszorító lépéseket és igazságosan elosztani a terheket, majd reformalapot létrehozni a változtatások finanszírozására, és reformkerekasztalokkal meghatározni a reformok irányát.

Orbán Viktor megismételte pártja azon álláspontját, hogy a kormány nem reformokat hajt végre, hanem pénzbehajtási akciókat vezényel le.

A budapesti nagyköveti megbeszélés finn házigazdája újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: demokráciában természetes, hogy az ellenzék megkérdőjelezi a kormány álláspontját.

A politikus hozzátette, hogy meglepték az őszi magyarországi események, de véleménye szerint semmi rendkívüli vagy riasztó dolog nem történt Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×