eur:
395.57
usd:
365.47
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Személyi kérdésekről egyeztetettek a parlamenti pártok

Személyi kérdésekről egyeztetett a parlamenti frakciók képviselőivel az Országgyűlés elnöke. A megbeszélésen az alkotmánybírákról és az Állami Számvevőszék vezetőiről esett szó.

A házelnök elmondta: az ötpárti megbeszélésen az Alkotmánybíróság négy tagja és az Állami Számvevőszék alelnökei jelölésének elvi alapjairól tárgyaltak.

Szili Katalin hozzátette: arról egyeztettek, vannak-e konszenzusos jelöltek, és van-e lehetőség az alkotmánybírák újraválasztásra.

A parlament elnöke kérdésre válaszolva azt mondta: konkrét személyekről most nem volt szó, erről a következő ülésen tárgyalnak.

Szili Katalin közölte: a pártok megállapodtak arról is, hogy a tavaszi ülésszak február második hetében kezdődik, és megerősítették korábbi döntésüket, hogy a 2007-es költségvetés zárószavazása december 21-én lesz.

A csütörtöki megbeszélésen az MSZP-t Lendvai Ildikó frakcióvezető, az SZDSZ-t Világosi Gábor frakcióvezető-helyettes, a Fideszt Navracsics Tibor frakcióvezető, a KDNP-t Rubovszky György frakcióvezető-helyettes és Herényi Károly, az MDF képviselőcsoportjának vezetője képviselte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×