eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Változik a vasúti menetrend a pályafelújítások miatt

Vasúti pályafelújítások miatt több vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a MÁV. A több hétig tartó felújítási munkálatok miatt módosított menetrend érvényes egyebek között a Budapest - Hegyeshalom - Rajka, a Budapest - Újszász - Szolnok, és a Budapest - Békéscsaba - Lőkösháza vasútvonalon.

A Budapest Déli pályaudvar - Székesfehérvár vasútvonalon megállóhely építési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek november 11-én éjféltől, 12-én éjfélig. Ezalatt bizonyos vonatok Érd felső helyett Érd alsón állnak meg.

Az építés miatt a Budapest - Pusztaszabolcs - Sárbogárd vonalon is módosított menetrend érvényes, illetve a Budapest Déli pályaudvarról Tatabányára közlekedő személyvonat 5 perccel korábban, 17.25-kor indul.

A Budapest Nyugati pályaudvar - Vác - Szob - Párkány, a Budapest Nyugati pályaudvar Vácrátót-Vác, a Budapest Nyugati pályaudvar - Esztergom vonalon pályafelújítás miatt módosított menetrend érvényes november 3-án éjféltől november 24-én éjfélig.

A Budapest - Cegléd - Szolnok vonalon végzett felújítás miatt módosított menetrend érvényes november 6-án éjféltől november 17-én éjfélig. A felújítás miatt módosul több Budapest - Cegléd - Szeged, és Budapest - Cegléd - Nyíregyháza között közlekedő vonat menetrendje is.

A Kőbánya-Kispest - Kelebia vonalon pályafelújítás miatt a Kőbánya-Kispestről 20.40-kor, 22.30-kor 4.50-kor, 6.20-kor, 7.00-kor, a Kunszentmiklós-Tassról 19.42-kor, 3.30-kor, 4.50-kor, továbbá ellenkező irányban Budapest felé a Kiskunhalasról 19.40-kor, 4.45-kor, induló vonat utasait vonatpótló autóbuszok szállítják Soroksár és Dunaharaszti között.

A Budapest-Belgrád, illetve a Belgrád-Budapest közötti Beograd nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, de Kiskunhalas érintésével közlekedik november 11-ről-12-re virradó éjszaka.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×