eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Simicskó: elég a szemezgetésből

A nemzetbiztonsági bizottság kereszténydemokrata elnöke sajnálatosnak és szomorúnak nevezte, hogy a kormány nem akarja felfedni az igazságot az október 23-án történtekről, és továbbra is a Fidesz és a KDNP lejáratására törekszik az ügyben.

"Szomorú és sajnálatos, hogy a kormány nem akarja az igazságot nyilvánosságra hozni, tovább folyik a titkolózás. Ez mindenféle manipulációra, sejtetésre, sugalmazásra ad lehetőséget, megpróbálják rossz hírét kelteni az ellenzéki pártoknak, ez mindenképpen helytelen, be kellene fejezni ezt a próbálkozást" - mondta Simicskó István.

A politikus arra szólította fel a kormányt, hogy ne "szemezgessen" az október 31-ei bizottsági ülés zárt részének hanganyagai közül, hanem mindet hozza nyilvánosságra.

Simicskó István szerint ugyanis, ha a kedden még 80 évre titkosított anyagból két felvétel nyilvánosságra hozása csütörtökön már nem jelentett biztonsági kockázatot, akkor a többi 15-16 hanganyag sem veszélyeztetheti Magyarország biztonságát.

Véleménye szerint nemcsak a Tetra-rendszerben rögzített felvételeket kellene nyilvánosságra hozni, hanem a rendőrök mobiltelefonos beszélgetéseit is, mert az MTV-székház ostrománál már kiderült, hogy a rendőrök ezt is használják a kommunikációra.

Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a térfigyelő kamerák felvételeit is nyilvánosságra kellene hozni.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy vélte: a csütörtökön nyilvánosságra hozott hanganyagok nem bizonyítják azt a kormányzati állítást, hogy a Fidesznek köze lett volna a zavargásokhoz.

Véleménye szerint a két rendőr beszélgetését rögzítő felvétel, amelyen egy rendőr arra kérte társát, hogy ne tereljék a tüntetőket az Astoria felé, éppen azt mutatja, hogy a rendőröknek is az volt érzésük, hogy a Deák tér felől az Astoria irányába terelték a Kossuth térről kiszorított tüntetőket.

A politikus egy, a Fidesz dokumentációs központjába eljuttatott amatőr videofelvételt is bemutatott a sajtótájékoztatón, amely az Erzsébet téren készült október 23-án.

Véleménye szerint a felvétel bizonyítja, hogy a rendőrség az Astoria irányába terelte a tüntetőket, rányomta a rendbontókat a Fidesz nagygyűlésére, hiszen rendőrkordont állítottak fel az Andrássy út és a Nyugati tér irányában, így arra nem mehettek az emberek, ugyanakkor a Deák teret körbezárták, a lovasroham pedig a Liberális Ház helyétől az Astoria irányában indult meg.

Mint mondta, a Fidesz nagygyűlése 18 órakor ért véget, a lovasroham pedig 18.02-kor indult meg.

Több százezer ember hogyan tudja két perc alatt elhagyni az Astoriát és környékét? - tette fel a kérdést.

Simicskó István kérdésre válaszolva úgy vélte: a hanganyagok nyilvánosságra hozatala mindenképpen közelebb vinne az igazsághoz, bár az ügyben mindenkinek megvan a maga verziója és a maga igazsága is.

A politikus szerint nyilvánvaló, de érthető is, hogy a rendőrségi vizsgálat "védi a mundér becsületét", azonban véleménye szerint a rendőrség érdeke és presztízsének visszaállítását jelentené, ha kivizsgálnák a túlkapásokat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×