eur:
395.23
usd:
365.49
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Sakkoznak a kórházi ágyakkal

Osztályokat von össze és dolgozókat bocsát el a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház. A több mint száz éves intézmény a jelentősen csökkenő állami finanszírozás miatt kényszerült drasztikus lépésekre.

Az InfoRádió értesülései szerint a több száz embert foglalkoztató kórház összevonja a sebészetet, a fül-orr-gégészetet, a szemészetet és a nőgyógyászatot.

Osztályonként öt ágyat csoportosítanak át a bőrgyógyászati és gyermekosztályról. Ezenkívül megszüntetik a füll-orr-gégészeti- és a szemészeti műtőt. Ezzel 19 kórházi ágyat, azaz jelentős összeget szabadítanak fel.

Ebből és pályázati forrásokból létrehoznak egy ápolási osztályt, ahol a betegekre szakdolgozók felügyelnek majd, az étkezéstől a tisztálkodásig mindenben segítve a rászorulóknak.

A kórház valószínűleg azért "sakkozik" így az ágyakkal és a műtőkkel, mert nem akar osztályt bezárni.

Az Erzsébet Kórház vezetése azt mondja, hogy az esetleges további kormányzati megszorítások új helyzetet teremtenének.

Ha lesznek ilyenek, akkor már azon kell elgondolkodniuk, hogyan tudják megmenteni a kórházat a bezárástól.

Az InfoRádió megkereste Kallai Árpádot, a kórház főigazgatóját, aki péntekre ígért tájékoztatást.

Leépítik a város rendelőintézetét is. A belgyógyászati, az ideggyógyászati, a bőrgyógyászati, a szülészeti és az onkológiai rendelést átteszik a kórházba. Ez 24 dolgozó elbocsátását jelenti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×