eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Személyi következményei is lehetnek a műegyetemi tragédiának

Személyi felelősségre vonást is elképzelhetőnek tart a műegyetemi tűz ügyében az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Lamperth Mónika kijelentette, hogy a tűzoltók felszerelései jó minőségűek.

Lamperth Mónika a Parlament önkormányzati bizottsága előtt hangsúlyozta: még nem zárult le a három tűzoltó halálát és a lőtéren keletkezett tűz oltásának körülményeit feltáró vizsgálat.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter ugyanakkor megerősítette, hogy a tűzoltóságokon rendszeresített védőfelszerelések jó minőségűek és alkalmasak a biztonságos működésre.

Lamperth Mónika beszámolt arról is, hogy az elmúlt ciklusban 14 milliárd forintot fordítottak a tűzoltóságok műszaki fejlesztésére, és 2010-ig további 12 milliárd forint összegű támogatás előkészítése kezdődött meg.

Kovács Zoltán, a bizottság fideszes alelnöke azt kérte, hogy a műegyetemi tűzről készült vizsgálati eredményt a testület számára is juttassák el, amit a miniszter megígért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×