eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Sokallják az egyetemeket a szakszervezetek

Szeptember elején tartja alakuló ülését a felsőoktatási kerekasztal, amelynek munkájában az oktatási tárca, a szakszervezetek, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Magyar Rektori Konferencia, a munkaadók, a közoktatás és az önkormányzatok képviselői vesznek majd részt.

A megbeszélés után az oktatási tárca felsőoktatási államtitkára elmondta: a minisztérium támogatja az érdekképviselet kérését arról, hogy véleményezhessék az őket érintő kormányjavaslatokat.

Manherz Károly hozzátette: a tervek szerint ősszel tárgyalnak a felsőoktatási intézmények számának csökkentéséről is, mert a szakszervezetek nem támogatják, hogy 72 intézmény működjön Magyarországon.

Megvitatják majd az átjárhatóság kérdését az államilag finanszírozott és költségtérítéses képzések között.

A mostani megbeszélésen a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közölte: továbbra is elutasítják a fejlesztési részhozzájárulás bevezetését, ezért folytatják az őszi demonstráció előkészítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×