eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Emelkedő terhek, azaz kevesebb dolgozó nyugdíjas?

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület szerint a megszorító intézkedések következtében évi 100 ezer forintos kieséssel számolhatnak a nyugdíj mellett dolgozó idősek. Aszódi Pál az InfoRádióban úgy vélekedett: az emelkedő adóterhek miatt sok idős fel fog hagyni a vállalkozással. Az adótanácsadók egyesülete szerint az utóbbinak kicsi a valószínűsége.

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesülethez érkezett tájékoztató adatok szerint a 300 ezer vállalkozó nyugdíjas számára átlagosan legalább évi 100 ezer forint veszteséget jelentenek az ősszel bevezetésre kerülő új adó és járulékterhek. A nem vállalkozóként dolgozó nyugdíjasokat pedig újból 4 százalék egészségügyi járulék terheli majd - hangsúlyozta Aszódi Pál.

A nyugdíjas egyesület elnöke, aki egyben a Fidesz nyugdíjas tagozatát is vezeti, hozzátette: kaptak jelzéseket arra nézve, hogy az emelkedő adóterhek miatt sok idős fel fog hagyni vállalkozásával, és a nyugdíj melletti munkával.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azonban nem tart attól, hogy a megszorító intézkedések hatására megcsappan a nyugdíj mellett munkát vállalók száma.

Zara László szerint csak azoknál fordulhat ez elő, akiknek az újabb terhek miatt már anyagilag egyáltalán nem éri meg munkát vállalniuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×