eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Orbán: még két Gyurcsány-csomag lesz!

A Fidesz elnöke szerint a kormány mindenhonnan és mindenkitől pénzt akar begyűjteni. Orbán Viktor a Magyar Rádiónak azt mondta: az Új Egyensúly programot vissza kell vonni, mert az nem a reform, hanem pénzbehajtási akció. A pártelnök szerint lesz második és harmadik Gyurcsány-csomag is.

"Ez volt az első Gyurcsány-csomag, valamikor augusztus közepén megjelenik a második, azt konvergencia-csomagnak fogják hívni, és lesz harmadik csomag is, valamikor a költségvetés tájékán, november-december körül" - vélekedett Orbán Viktor.

Hozzátette: az adóemelések politikája elhibázott, újabb és újabb csomagokat szül.

Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc ki akarja vonni a parlamenti ellenőrzés alól az uniós források elosztását, és azt egy "külön kis kormányra" bízná.

Leszögezte: nem a Gyurcsány-kormányt, hanem a Gyurcsány-csomagot akarják megbuktatni. Arra kell rávenni a kormányt, hogy egy adócsökkentésre épülő válságkezelő csomagot nyújtson be - mondta.

Hozzátette: "az önkormányzati választás a Gyurcsány-csomagról is szól, aki a szocialistákra szavaz, az a csomagra szavaz, aki a mi jelöltjeinket tünteti ki, azt a politikai akaratot támogatja, hogy a csomagot vissza kell vonni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×