eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Emberi test tiltott felhasználása miatt nyomoznak

Az Egészségügyi Minisztérium feljelentése után elrendelte a nyomozást a rendőrség a szervátültetésekkel összefüggésben a Hungarotransplant Kht-nál történt szabálytalanságok kiderítésére.

Horváczi Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője elmondta: emberi test tiltott felhasználása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy a tárca információi szerint az átültetéseknél eljárásbeli szabálytalanságok történtek, egyebek mellett olyan külföldi orvosok vettek ki szerveket, akiknek erre nem volt engedélyük.

Az egészségügyi tárca vezetője hangsúlyozta: szervkereskedelem gyanúja nem merült fel, de pénzkezeléssel összefüggő gondok igen.

Molnár Lajos az ügy tisztázásáig azonnali hatállyal felmentette Borsi Józsefet, a cég igazgatóját. A Hungarotransplant Kht. felmentett igazgatója nem tartotta jogosnak eltávolítását.

Borsi József az InfoRádióban elmondta: minden egyes esetben egyedi módon jártak el, a megfelelő engedélyek birtokában.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×