eur:
396.08
usd:
359.49
bux:
71949.14
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Már a képviselőknek is fizetniük kell a vonaton

Az országgyűlési képviselők már nem utazhatnak ingyen a MÁV, a Volán és a BKV járatain. Ezzel akár több milliárd forintot is megtakaríthat az állam.

Változik a képviselők utazási költségtérítésének egyéb szabályozása is, az önkormányzati posztot is betöltők a jövőben legfeljebb egy helyen számolhatják el utazási költségeiket - mondta el az InfoRádió tudósítója.

A házbizottság ülésének dokumentumát négy párt írta alá, az MDF csak tudomásul vette az abban foglaltakat. A Fidesz részéről ugyanis felvetődött, hogy a legkisebb ellenzéki frakció ne adjon alelnököt a Háznak.

Az alelnökök kérdéséről így egy hét múlva tovább egyeztetnek.

Az eddigi 25 bizottság helyett a jövőben csak 18 lesz, így néhány kormánypárti képviselő kivételével a politikusok már csak egy testületben kapnak helyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×