eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Tízmilliárdos csíkfestés, kátyúzás

Április 1-jétől 10 milliárd forintos közbiztonsági beruházást indít a közutakon az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság.

A szervezet az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együtt ellenőrzi és kiszűri a balesetveszélyes fejlesztéseket is.

A tájékoztatás szerint a program során 3 milliárd forintot fordítanak útburkolati jelek felújítására: átfestik a főutak tengelyvonalait, az utak szélét jelző vonalakat, a gyalogátkelőhelyeket és a kerékpársávok útburkolati jeleit.

Horváth László, a szervezet vezetője hozzátette: 3 milliárd forintot költenek a kátyúk kezelésére, 2 milliárd forintot pedig az útpályák és az útpadkák rendbetételére.

Szólt arról is, hogy a programcsomag 2 milliárd forintot irányoz elő 19 veszélyes csomópont átépítésére, 300 millió forintot pedig a gyalogosszigetek kialakítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×