eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Mobilon is fizethető a sztrádamatrica

Mától a Pannon és a T-Mobile előfizetői mobiltelefonon is megválthatják a személyautókra is érvényes, D1-es típusú, 4 napos autópálya-matricát - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Nagy Attila, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy néhány hetes próbaidő után várhatóan más kategóriára is kiterjesztik az sms-díjfizetést.

A D1-es matricából tavaly 6,8 millió darab fogyott, 900 ezerrel több, mint 2004-ben, míg az idei első két hónapban 780 ezret vásároltak az autósok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×