eur:
390.78
usd:
359.57
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Nem perel a csepeli szigetcsúcs eladása miatt a főváros

Elutasította a Fővárosi Közgyűlés azt az előterjesztést, amely felhatalmazást adott volna a főpolgármesternek arra, hogy bíróság előtt támadja meg a csepeli szigetcsúcs eladásáról szóló szerződést. Demszky Gábor közölte: megfontolja azt a lehetőséget, hogy főpolgármesterként a bírósághoz fordul.

A főváros szabad demokrata vezetése azzal indokolta az előterjesztést, hogy a csepeli önkormányzat jogsértően járt el, amikor 11 milliárd forintért eladta a 80 hektáros ingatlant egy spanyol befektetőnek.

A Fidesz szintén megengedhetetlennek nevezte a szocialista vezetésű csepeli önkormányzat lépését. A párt szerint az eladott területen menne keresztül a leendő Duna-híd, és egy közpark is épülne ott.

Tóth Mihály csepeli polgármester közölte: a spanyol cég ígéretet tett arra, hogy a híd és az út építéséhez szükséges területet ingyen adja át a fővárosnak.

Hozzátette: ha a közgyűlés bíróság előtt támadja meg a szerződést, akkor veszélybe kerül a csepeli szennyvíztisztító megépítése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×