eur:
385.56
usd:
355.03
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Jogtalannak tartja a BKV eljárását a Taisei

Ideiglenes intézkedésként a december 22-re tervezett szerződés megkötésének felfüggesztését kérte a Közbeszerzési Döntőbizottságtól a Taisei Corporation, mert jogilag megalapozatlannak tartja a BKV Rt. döntését, melyben kizárta a céget a 4-es metró alagútra kiírt tenderből.

Antal József ügyvéd, a cég jogi képviselője az InfoRádióban elmondta: a döntőbizottság feltehetően 30, de legfeljebb 40 napon belül hoz végleges döntést a vitás kérdésekben.

Amennyiben a döntőbizottság elfogadja a Teisei Corporation jogi érvelését, a BKV-nak a cég ajánlatát is értékelnie kell, s ez az ajánlat, többek között a legkedvezőbb ár miatt joggal pályázhat a nyertes címre - hangsúlyozta a jogi képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×