eur:
395.45
usd:
368.5
bux:
71924.22
2024. július 2. kedd Ottó
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Dobrev Klára: nagyon sokan fognak elmenni szavazni

Dobrev Klára arra számít, hogy nagyon sokan fognak elmenni szavazni. A Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője férjével, Gyurcsány Ferenccel együtt adta le voksát vasárnap Budapest II. kerületében, az Áldás utcai általános iskolában.

"Az elmúlt hónapokban, az elmúlt másfél évben megszületett a kormányzóképes demokratikus többség Magyarországon. Többségnek hívom, mert, hogyha mindannyian elmennek szavazni, akkor biztos vagyok benne, hogy holnaptól kormányváltásról fogunk beszélni" - fogalmazott szavazata leadása után Dobrev Klára, aki férjével és egyik gyermekével érkezett a szavazóhelyiségbe.

Arra a kérdésre, hogy ha nem az ellenzék nyer, mi lesz Márki-Zay Péter sorsa, azt válaszolta: "nyerni fogunk és miniszterelnök lesz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×